Πεζοπορία

Το Ursa Trail είναι μια ορεινή διαδρομή 40χλμ., Αρχικά σχεδιασμένη ως διαδρομή ορεινού τρεξίματος. Στην ανταγωνιστική του έκδοση, αποτελείται από δύο κυκλικές διαδρομές, μία των 20 χλμ και μία των 40 χλμ, με τη μεγαλύτερη να καλύπτει εξ ολοκλήρου τη συντομότερη διαδρομή.
Η πεζοπορική έκδοση του Ursa Trail βασίστηκε στη χάραξη και στη σηματοδότηση της διαδρομής τρεξίματος, με τις απαραίτητες συντομεύσεις σε κάποια απότομα ή επικίνδυνα τμήματα.
Η διαδρομή είναι οργανωμένη σε 4 ημερήσια τμήματα και έχει πιστοποιηθεί από την European Ramplers Association (ERA) ως ένα από τα κορυφαία ποιοτικά μονοπάτια – Best of Europe..

Το Epirus Trail είναι μια μεγάλη ορεινή περιπέτεια που διασχίζει όλη την Ήπειρο, από το Γράμνο μέχρι τα Τζουμέρκα. Με ένα αποτυπωμένο μήκος 363 χλμ., το Epirus Trail είναι η μεγαλύτερη ενιαία πεζοπορική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί ποτέ στην Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση περιλαμβάνει τις Περιφερειακές Ενότητες Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων, ενώ μελλοντικός στόχος είναι να ενωθούν περιοχές της Ηπείρου αλλά και να επεκταθεί προς την Μακεδονία.

Το Epirus Trail βασίζεται και αναδεικνύει τις παλιές οδικές αρτηρίες, μέσω των οποίων οι Ηπειρώτες μετακινούνταν για αιώνες στην ενδοχώρα, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή το εξωτερικό.

Οι περιοχές που διασχίζει περιλαμβάνουν μέρη εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, μοναδικές εναλλαγές τοπίου, ενδιαφέρον ανθρωπογενές περιβάλλον, ενώ τα πολιτιστικά στοιχεία που το «ντύνουν» του προσδίδουν μια σημαντική ιδιαιτερότητα.

Τελευταία Νέα