Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 2021

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης Μαρτίου 2021

           Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων, Τραπεζών, Ν.Π.Δ.Δ. και οικιών από 8ης πρωϊνής ώρας της 23ς μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

          Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων, Τραπεζών και Ν.Π.Δ.Δ. κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

          «Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις ενώ οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων (μέχρι 9 άτομα, με μάσκες και τήρηση απόστασης 1,50μ.) για λόγους δημόσιας υγείας και  υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων» (Εγκύκλιος 20666/18-03-2021).

          Σύμφωνα με τα ανωτέρω στο Μέτσοβο, έδρα του Δήμου και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μετσόβου θα τελεστεί Δοξολογία την Πέμπτη 25-03-2021 και ώρα 10:00π.μ. με την συμμετοχή περιορισμένου αριθμού ατόμων (1 άτομο ανά 25τ.μ. σύμφωνα με την ΚΥΑ 17968/2021) με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

          Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων (μέχρι 9 άτομα) από τους:

  1.                                 1.Δήμαρχο Μετσόβου, εκ μέρους του Δήμου Μετσόβου (1 άτομο).
  2.                                 2.Διοικητή Α.Τ. Μετσόβου, για το Α.Τ. Μετσόβου (1 άτομο).
  3.                                 3.Εκπρόσωπος Ιδρύματος Β.Μ.Τοσίτσα, για το ΙΔΡΥΜΑ Β.Μ.ΤΟΣΙΤΣΑ (1 άτομο).
  4.                                 4.Εκπρόσωπος Χορευτικού Συλλόγου Μετσόβου για τον Χορευτικό Σύλλογο Μετσόβου (2 άτομα).
  5.                                 5.Εκπρόσωπος Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, για τα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου                         
  6.                                    Μετσόβου (2 άτομα).

 

          Τα της ιεροτελεστίας θα κανονίσει ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Καχριμάνης, τα της τάξης ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου.

 

               Ο Δήμαρχος

 

 

       Κωνσταντίνος Τζαφέας